Hoe werkt het?

Access Bars® zijn 32 punten op je hoofd die elk een bepaald aspect van het leven vertegenwoordigen. Bij aanraking van deze punten worden alle beperkende gedachten, ideeën en overtuigingen, die je binnen die context hebt opgeslagen, losgelaten. Je ruimt hiermee overtollige gedachten op, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën.

Door de Access Bars® punten licht aan te raken, komen de energie stromen in je lichaam op gang en worden eventuele blokkades opgelost. Je kunt het als ontladen zien, waarbij je overtollige gedachten opruimt. Sommige mensen vergelijken het met het opschonen van een harde schijf.

Naast het loslaten van ballast, leert het lichaam ook ontvangen. Het koesteren van je lichaam, waarderen wie je bent en wat je capaciteiten en kwaliteiten zijn. We staan het vaak niet toe om ons zélf iets te gunnen, ergens om te vragen. Het ontvangen van complimentjes maakt ons ongemakkelijk. Door de Bars leer je jezelf weer te waarderen voor wie je bent en leer je te ontvangen boven verwachting; meer van alles waar je om vraagt.

Werkt het echt?

Ja, het werkt echt. Wat het effect is van de Access Bars® is voor iedereen anders, de één voelt direct verschil, de ander merkt het pas een paar weken of maanden later. De meeste mensen ervaren een lichter en luchtiger gevoel. In het dagelijks leven ziet men kleine tot grote veranderingen.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat cellen vervormen van rond naar ovaal, wanneer ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Door de Access Bars® krijgen de cellen weer hun oorspronkelijke bolle vorm terug.

Daarnaast laat wetenschappelijke onderzoek zien dat de hersenenactiviteit voor en na een Access Bars® sessie grote verschillen laat zien. De hersenen gaan van actief (Beta) naar relaxed (Alpha) naar totale ontspanning (Theta). De Theta fase is de fase waarin we raken vlak vóór we in slaap vallen.

Review of Access Bars® by neuroscientist Dr. Jeffrey L. Fannin

In dit filmpje laat neuroscientist Dr. Jeffrey L. Fannin beelden zien van EEG registraties voor, na en tijdens Access Bars®.